Diaconie Wageningen PKN op tweede plaats Klimaatstraatfeest

Op de gemeentelijke voorlichtingspagina van de gemeente Wageningen is aandacht geschonken aan het project Klimaatstraatfeest waaraan de diaconie van de Wageningse PKN meedoet. Joke de Jong hield op onze startbijeenkomst op 12 november 2016 hierover al een enthousiast verhaal. Nu staat het ook in de krant.

Lees meer

Je CO2 compenseren bij vriendenfonds Het Beekenbos

Gerard Sipkema is naast actieve deelnemer van de Taakgroep KMS ook secretaris van het Beekenbos. Op een kleinschalige en transparante manier wordt een perceel bos aangekocht om CO2 te compenseren.

Lees meer

Aartsbisschop Desmond Tutu (nobelprijs voor de vrede) waarschuwt voor gevolgen van klimaatverandering

Aartsbisschot Desmond Tutu ontving in 1984 de Nobelprijs voor de vrede (1984), vanwege zijn inspanningen voor het beëindigen van de Apartheid. Nu doet hij een dringende oproep om het klimaatprobleem aan te pakken door het gebruik van fossiele brandstoffen sterk te verminderen/ te stoppen. http://news.trust.org/item/20161209151141-38snf/

Lees meer

Bijeenkomst taakgroep KMS op 23 november 2016

We waren eigenlijk van plan om deze keer voornamelijk een aantal “huishoudelijke zaken” te bespreken. Dat is ook zeker gelukt. We waren heel blij dat er drie nieuwe taakgroepleden aanwezig waren. De meeste tijd hebben we ook nu weer besteed aan het bespreken van de gevolgen van het  door de EU en Canada begin november getekende handelsakkoord CETA.

Lees meer

Edese geloofsgemeenschappen voor duurzaamheid

Op 12 november 2016 organiseerde de taakgroep Kerk, Milieu /  Samenleving de startbijeenkomst “Edese geloofsgemeenschappen voor duurzaamheid” . Er waren 45 geloofsgemeenschappen uitgenodigd.

Lees meer